India Pale Ale

De afkorting I.P.A. staat voor India Pale Ale, Van origine een Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse Ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen zodat ze de scheepsreis naar de koloniën konden overleven. Dit recept bleek een gouden vondst en werd al snel populair.

Wit/Weizen

Een fris biertje met een flinke dosis koolzuur; witbier is hét biertje voor de zomerse dagen. Het is een verfrissende biersoort die gemaakt wordt met onder andere ongebrande mouten als basis. Verder is tarwe een belangrijk ingrediënt en vaak worden kruiden en sinaasappelschil toegevoegd. Zo komt dit bier aan zijn kenmerkende zoete en frisse smaken. Het is een ongefilterde biersoort wat zorgt voor het troebele uiterlijk.

Blond

Een zeer toegankelijk biertje, als echte dorstlesser of als aperitief. Het is een frisse biersoort die voor veel mensen toegankelijk is. De smaak is minder bitter doordat er minder hop is gebruikt. De frisse smaak en lichte kleur van blond bier passen helemaal bij het voorjaar en de zomer! 

Dubbel

Aan deze biersoort wordt tijdens het brouwproces meer graan toegevoegd. Hierdoor bevat het meer suikers, en dat heeft weer een hoger alcoholpercentage tot gevolg. Het is een bier met een zoetige en weinig bittere smaak. 

Tripel

Tripel is een vrij zware biersoort met een alcoholpercentage tussen 7% en 10%. Het is een bier met zoetige smaken. Dit komt door de toevoeging van suiker. Deze toevoeging zorgt ook voor het hoge alcoholpercentage. Het bier heeft een goudblonde kleur. 

Alcoholvrij/Alcoholarm

Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook van lekker bier genieten zonder dat er alcohol in zit. Deze bieren worden echt gebrouwen, maar de gistsoorten en brouwtechnieken zorgen ervoor dat er geen of nauwelijks alcohol in zit!