Gratis verzending v.a. €30

Ook vegetarische opties

Vóór 22u besteld, morgen in huis

Zwartpootkip

De zwartpootkip, ook wel Poulet Noir genoemd, is een scharrelkip met zwarte poten. Deze kippen hebben een vrije uitloop en krijgen een voeding die voor het grootste deel bestaat uit graan. Op deze manier behoudt de kip zijn natuurlijke smaak.

Kippendijfilet

Benieuwd of we u kunnen helpen met het vinden van uw stuk vlees?

Smoker

De zwartpootkip bezorgt je vlees van topkwaliteit

Door het fijne vetlaagje onder de huid van de zwartpootkip krijgt het vlees een zachte smaak. De combinatie met de mooie structuur maakt van de zwartpootkip een kip van topkwaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat deze vleessoort het Label Rouge keurmerk heeft gekregen. Dit keurmerk is nog strenger dan het hoogste niveau van het Beter Leven Keurmerk. De kip leeft ook langer dan ‘standaard’ kippen, omdat zij rustig de tijd krijgen om te groeien.

De zwartpootkip is lekker én gezond

De lange groeitijd en het plantaardige dieet van de kip zorgen ervoor dat het vlees mager, sappig en stevig wordt, net zoals een heerlijke kippendijfilet. Er wordt ook wel gezegd dat de smaak van de zwartpootkip identiek is aan de kipsmaak van vroeger. Het vlees bevat verschillende bouwstoffen, zoals eiwit, ijzer, zink en vitamine B. Om deze reden is het eten van deze kip lekker én gezond. Nog meer redenen om dit vlees vaker te bestellen bij ons bedrijf.

Plaats snel je bestelling en proef zelf!

In Nederland wordt deze kip ook wel het boerengraanhoen genoemd. Heerlijk voor tijdens een avondje BBQ’en met wat frisse salades of gewoon lekker uit de oven. Wil je deze kip ook bestellen? Neem dan telefonisch contact op met de Mannen van Vlees & Vuur door te bellen naar +31624233090. Een e-mail sturen kan ook naar info@mannenvanvleesenvuur.nl of je kunt een whatsappbericht sturen naar +31624233090. Heb je geen telefoon in de buurt? Vul dan online ons contactformulier in.

Deze kipworstjes zijn gekruid met de merguez kruiden, afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. De worstjes wegen 50 gram per stuk en worden verpakt per 10 stuks. 

 

Prijs per kilo: €17,00

Land van herkomst: Spanje 

Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC