Gratis verzending v.a. €30

Ook vegetarische opties

Vóór 22u besteld, morgen in huis

Black Angus Picanha

Black Angus Picanha is een mooi en mals stuk rundvlees en is te vergelijken met een biefstuk. Het vlees heeft de vorm van een driehoek. De kleine vetlaag aan de bovenkant van het vlees zorgt voor een uitmuntende smaak. Dit stuk vlees is absoluut een van de favorieten van de Mannen van Vlees & Vuur.

Kippendijfilet

Benieuwd of we u kunnen helpen met het vinden van uw stuk vlees?

Smoker

Proef de uitmuntende smaak van Black Angus Picanha

In Brazilië is Black Angus Picanha de meest gegeten vleessoort. In Nederland heeft het vlees de naam ‘Staartstuk’’, omdat het vlees aan het verlengde van de platte bil van het rund zit, net onder de staart. Het is eigenlijk heel simpel: hoe meer het vlees naar de punt van de staart zit, hoe zachter het vlees is. Omdat het dier maar twee billen heeft, kunnen er ook maar twee staartstukken per keer worden gesneden. Verras je gasten daarom met dit bijzondere stuk vlees, als echt pronkstuk!

Hoe bereid je Black Angus Picanha?

De Black Angus Picanha kan je op twee verschillende manieren bereiden. De eerste manier is als een braadstuk. Hiervoor gebruik je de oven om te braden. Dit doe je op een kerntemperatuur van 47 graden. Een andere manier is uiteraard grillen op de BBQ of op een grilplaat. Kerf van tevoren met een mes een ruitpatroon in het vet en laat het vlees na het grillen afkoelen tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Doe nog een beetje peper en zout erop, pak een biertje erbij en klaar is Kees! Probeer ook meteen eens onze heerlijke buikspek of andere smakelijke vleessoorten.

Neem contact met ons op voor de beste BBQ-tips

Ben je benieuwd geworden naar dit vleesstuk, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je hier een culinaire maaltijd van maakt? Neem dan gerust eens contact met ons op via +31624233090 of per e-e-mail via info@mannenvanvleesenvuur.nl. Een whatsappbericht sturen mag ook! Dit kan naar +31613547462. Wij geven je graag wat tips en tricks over het bereiden van dit stuk vlees, of ons andere lekkere BBQ-vlees, zoals bijvoorbeeld een lekker stukje bavette.

Staartstuk, beter bekend als picanha, van het Australische graangevoerde Black Angus rund. Picanha wordt veel gebruikt in de Zuid-Amerikaanse keuken: de churrasco de picanha. De picanha wordt in kleine stukken aan een spit geregen met de vetrand naar buiten en veelal gegaard. Door de draaiende beweging vloeit het vet mooi over het vlees, wat een heerlijke smaak afgeeft. 

 

Prijs per kilo: €29,95

Land van herkomst: Australië

Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC